Prohledat tento blog

sobota 20. dubna 2013

KDE HLEDAT PRÁCI

Trh práce se vyvíjí velmi dynamicky a vzhledem k současné míře nezaměstnanosti a hospodářské recesi je nalezení práce obtížnější než dřív. Pro základní orientaci o nabídkách trhu práce doporučujeme navštívit tyto stránky V každém případě je vhodné připravit si profesní životopis a konkrétní motivační dopis.
Nabídky Úřadu práce pro cizince, jež nepotřebují pracovní povolení najdete zde volná místa jež vyžadují pracovní povolení najdete zde
Podle metodického pokynu MPSV musíte od 1.7.2012 pro získání pracovního povolení předložit nostrifikované vzdělání v ČR, minimálně na úrovni maturity.
Pokud jste přišli o práci, máte v některých situacích možnost evidovat se na nejbližším úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání. Kromě toho je vhodné aktivně prohledávat nabídky na internetových pracovních portálech, kontaktovat známé, kamarády či bývalé zaměstnavatele. V každém případě se neobejdete bez vhodně sepsaného životopisu a cíleného oslovení zaměstnavatele motivačním dopisem. Další variantou je pracovat přes agenturu
Pokud potřebujete pomoci a hledáním či udržením zaměstnání, chcete zvýšit svou kvalifikaci nebo pokud se cítíte zkráceni na svých právech, můžete kontaktovat sociální oddělení SIMI. A to osobně, telefonicky, nebo elektronicky.

Žádné komentáře: